Kiszerettem volna próbálni az LDO Picobilical rendszert, így szétborítottam a nyomtatót. A fő cél az volt, hogy megismerkedjek kicsit azzal a személélettel, hogy több MCU üzemel a nyomtatóban. Ezzel kicsit bénáztam is, később kifejtem, ha már jobban látom a részleteket.
Mindenesetre az a koncepció, hogy a fő lap egy SKR Pico lesz, a Toolheadet pedig az LDO Picobilical lapja vezérli. Ez egy RP2040, ami a V0 Umbilical PCB okosított változata. Önálló MCU, így nem használ el portokat az egyébként szűkös SKR Pico-ról. Néhány extra funkciója is van, DCDC konverter a PI-hez, választható feszültség a ventilátorokhoz. A CANBoardokkal ellentétben, itt az MCU a fűtött kamrán kivűl kap helyet, ami egy szép megoldás. A toolhead PCB, továbbra is csak a 14P csatlakozó szétosztásáért felel, de kapott egy ADXL modult is a vékony kis szalagkábellel. Szóval ilyesmi,
És hogy még több USB dolog legyen rajta, a kijelző most nem egy sima OLED I2C képernyő, hanem V0 Display, ami egy STM32F042F6P6 valójában.
A régi skirtbutton megoldásomat feladtam. PCB nélkül nagyon gány, PCB-t pedig mire a gyártásig eljutatnám, el is avulna az újabb szoknya megoldások miatt. Amennyire tudok, próbálok mostmár inkább a szabványok felé menni, legalábbis igyekszem olyan kicsi módosításokat csinálni, amikkel még kompatibilis tudok maradni a népszerű modokkal.
Ezért választottam ezt a menő szoknyát a standard kijelzővel:
https://github.com/VoronDesign/VoronUsers/tree/master/printer_mods/Maverick/V0.2_Stealth_Skirts
A kijelző miatt talán a sok skirt button nem is fog hiányozni, de azért kettő mégis jó lenne, előmelegítéshez, pause-hoz, ilyesmikhez. Így a két szélső logó helyére két 12mm-es Tact gombot tettem. És kihasználtam, hogy a kijelző egy MCU, a három GPIO kimenetéből kettőt a gombokra használtam el, így a gombok vezetékei nem járják be az egész nyomtatót.
Alulról kikerült a DCDC konverter, de maradt az AC fűtés, így némi legozás után ilyen szépen el tudtam rendezni a tápegységet. Valami egészen nagy méretű dolog is elférne még mellette. 🙂