TZ
Nagyon szépen köszi.
Tényleg örülök, hogy létrehoztad ezt a fórumot.
Nehéz kezdet volt elindulni a Klipperrel, pedig volt segítség a Youtube-n (3D Printing Antosz magyarul és Chris Riley videóit szerettem régen, aztán szerencsére kezdi elengedni a Marlint Ő is...🙂)
Igyekeztem az alapokat felvenni magamtól, már igen nagy szó volt, a gyorsabb sebesség és a input shape elérése.
Szerencsére a kezdeti célom megugrottam, miszerint ami ment Marlin alatt (nem kell nagy dolgokra gondolni, sima filament szenzor + bed level) az menjen itt is.
Érzem és látszik is, hogy több van benne.
Olyan gyűjtővel nem találkoztam még, bár olvasgatom a szépen lefordított Klipper weboldalát, de még mindig nem állnak össze fejben a dolgok, hogy mi mire való.
Látod ahogy leírtad a Z tilt adjust így már érhető és általam is hasznos és implementálni kívánt funkció.
De nehéz fejben összeállítanom, hogy mi az ami kellhet, mi az ami nem, az alapok után.
(Azt tudtam, mint ahogy írtad hogy legyen filament szenzor, szoktam az M600-al játszani, legyen bed level a Prusa probe-al, mert a "kézi szintezés kora lejárt", volt annó Marlin alatt Linear Advance, akkor egyértelmű implementálom a párját a lineár advancet.
Az Input shaper hozta el számomra az ingerküszöböt, hogy bármibe is teljék, muszáj leszek legalább ezt megérteni, de amint sikerült, látom hogy vannak még "újdonságok 🙂"
Szóval most ott tartok, hogy bogarászom a netet, szembejönnek videók, ha érdekesnek tűnik valami igyekszem megérteni és implementálni ha sikerül, de nem tudom mi az ami még jó lehetne...
Na de ne szaladjak ennyire előre, mert a végén sokat akar a szarka lesz...
Szóval teszek fel el igen béna képet a nyomtatómról, jelenleg ez az 1 ami Klipper képes (van mellette 2 használható Prusa Mini, azok maradnak "gyáriak", teljesen meg vagyok velük elégedve, ott nem üldözöm a Klipper vágyódásom, pedig jövőbeni cél lesz majd a sensorless homing TMC2209-el és egy öreg SKR1.3-al egy másik Prusa vázon)
Jelenleg ezt az extruder használom.
Szerettem volna áttéteset a gyári Prusa helyett, de mégis "plug and play-t" egy BMG extruderrel + a golyós mágneses filament szenzor az Mk3s-ből.
https://www.thingiverse.com/thing:3510052
Természetesen nem akarom elvinni a fórumot a fő céljától, miszerint a Voron az alap téma, meg is van a vágyódásom rá, de sajnos maradt annyi lom rajtam az évek alatt aminek ma már értéke nem sok, eladni pazarlás, akkor igyekszem erőt venni magamon és még valami használhatót összerakni.
A klipper megértésére igyekszem fókuszálni, azzal nem ütközöm a fórum céljába legalább is 🙂
Nehéz még azért soronként olvasnom a config/makró fájlokat.
Sajnos ha valaki látja a kódomat (jó lenne feltöltenem valahogy pastebinre vagy githubra egyszer), mert csak a szemléltetés miatt mutatok belőle részletet, igyekszem magam miatt mint valami dedós kikommentelni, mert ha lerakom a projektet és előveszem 2 hónap múlva fogalmam nincs mit miért írtam bele és nekem ez így egyszerűbb.
De látszik, hogy az alap funkciókon túl kezd már túlságosan átláthatatlan lenni, mint ez a Klicky is.