Egy-két nyomtatandó alkatrészt átjavítottam az eredetihez képest, ezeket itt megosztom, megfontolás végett. 🙂
Nagyon hasznos a z_component_alignment_jig, anélkül nehéz jól összerakni a Z komponenseket jó pozicióba, de nekem 5mm-el el volt csúszva a fej mozgása a tálcához képest, ezért készítettem egy javítást, ami ezt korrigálja:
Az XY join résznél jobban belenyultam, Kicsit merevebbre szerettem volna készíteni a rudak megfogását, éppan ahogy a masszívabb HyperCube alkatrészeknél is csinálják ezt. Ezért meghosszabbítottam a ezeket az alkatrészeket, persze ennek az az ára, hogy elveszítünk 10-10mm-t az X tengely két szélén. Ez nekem annyira nem fájt, mert a "gyári" 230mm x 230mm-es tálcát használtam, ehhez elég nekem a 210mm-es középső rész, hiszen nem nyomtatok a tálca peremére. Egy másik dolog ami zavart, hogy az insert nut nem átmenő csavarba kapaszkodik, így nem lehetett igazán meghúzni. Ezért a meghosszabított részre tettem még egy furatot és ebbe előről kerül az insert nut. Szóval ez lett:
Nem csatolom ide az összes fájlt, hogy ne legyen hosszú a bejegyzés, de itt megtalálható a többi része is: https://github.com/Zen3Dlab/VoronLegacy/tree/main/STL
Az AB motorok felső elemét is módosítottam. Azért, hogy supposrt nélkül lehessen nyomtatni kúposra csinálták a motorokat rögzítő csavarok helyét. Használat kozben ez nem az igazi, ezért kijavítottam ezt a részt és inkább támasztékkal nyomtatom.
A mostani eszemmel, lehet a gyári váz méretekhez 250-es tálcát használnék. Elfér és a fej be tudja járni a 230x230-as területet, így jó lenne még egy kis perem, így nem kellene félni, hogy hűvös a nyomtatandó terület széle.