Néhány hónap Ender3 bohóckodás után, kvázi teljesen laikusként @Skyne kolléga unszolására kicsit több mint egy éve vágtunk bele az építésbe. Nem apróztuk el a dolgot mert egyből mindketten építettünk, így próbáltuk optimalizálni a szállítási költségeket (self source, ha már lúd, utólag belátva egy kit is lehet kiszolgált volna). Historikus adatként, Voron Tap és canbus(waveshare) még nem volt és a StealthBurner is még bőven béta fázisban járt.
Mivel discordon a többség V0 és V2.4 tulajdonos így kicsit nehezebb volt megtalálni a szükséges modokat, mi az amit érdemes és mit nem beszerezni. Éhes gyerekként nem szabad beszabadulni a cukorkaboltba és rárepülni mindenre, főleg nem tapasztalat nélkül. Csakhogy élő példaként szolgáljon, hartk kijött az SB PCB-vel, nagyjából 2 órával a közzététel után már volt egy rendelési számom a pcbwaytől és vadásztuk a megfelelő xh-molex csatikat a boltokból, hogy majd jól átépítjük. Mire megérkezett a pcb már persze kijött a rev1 is... azóta is a fiókban pihen a 10db PCB.
ABS nyomtatásra képtelen gép nélkül exec kollega szolgálgatta a printed partokat (full stock + afterburner toolhead). Nem számított a szín, tudtam, hogy úgyis át fogom építeni amint üzemképes a gép.
- Az első nagyobb átépítés pinmod és stealhburner volt ha jól emlékszem. Sokáig használtam, nem volt vele kimondott problémám, tette a dolgát
- A következő katt egy kicsit nagyobb bontást igényelt, már volt EBB36 és megtetszett a Logan féle inverted electronic ( Tridentnél a tálca emelkedik, így ezzel a moddal hozzá lehet férni az elektronikához anélkül, hogy meg kellene borítani hozzá a gépet, hatalmas nagy QoL mod, remélhetőleg hamarosan a stock trident része lesz) mod és ha már úgyis szét kell kapni majdnem mindent, akkor elnyerte az accent color cserét is a gép
- 2022 november-december, voron tap, a klickym valamiért harakirit követett el, sikerült a probe részt a forró bedre nyomnia a toolheadnek úgy, hogy nem szakadt meg a connection és ha már elolvadt az omron kapcsoló akkor úgy voltam vele, hogy megpróbálom a tapot. R0 verziót használtam, mindenféle probléma nélkül, nekem bejött, kényelmes, stabil, gondozásmentes
- Annyira bejött a tap, hogy Chaoticlab kiszerelésben beszereztem a cnc változatot is. Hetekig ült a dobozban mert tudtam, hogy ha most cserélek akkor toolheadet is váltok, zavart a stealthburner mérete, az egyetlen blower ventiből adódó asszimetrikus hűtés ( igen tudom, hogy szét van vezetve a toolheadben de az egyik oldal látványosan gyengébb overhangben) úgyhogy egyszer élünk alapon Mantis Xol2 lett. A súlycsökkenéssel együtt sikerült elég szép IS acceleket is elérni( X: ZV 21.6k, Y: MZV 7.1k )
Jelenleg itt tart a gép, ramalama front idler, igus géle ge5c csapágyak, pinmod, nevermore, tap, xol2, umbilical, rapido HF, alukompozit deckek(legnagyobb pénzkidobás, kartonplaszt és extra tartók), hogy csak a legfontosabbakat említsem.
Hartknak van egy y endstop relocation modja
Lehet csak én vagyok teljesen amatőr, de nagyjából 2-3 óra volt összevarázsolni az endstopot az XH csatival a megfelelő helyre, úgy, hogy működőképes is maradjon. A gyári trident repoban van egy sokkal egyszerűbb módszer, ezt használom az AB motor kapcsoló helyett
A legtöbb nagy printem leginkább cosplayes bohóckodás, helmetek formájában és itt érkezünk el a VT (számomra) legnagyobb problémájához, a 250 Z magasság. Integrált orsóval nem igazán gyártanak hosszabb motort így 2 opció maradt amivel már hetek óta szemezek:
a) belted z trident, 2 féle repo érhető el, a kettőből hosszas munkával ki lehetne hozni valami épkézláb változatot de akkor is inkább kompromisszumos megoldás lenne
b) ha már növelni szeretném a Z-t és emiatt framet is bontani kell, adná magát az ötlet, hogy akkor egyszerűbb lenne ha átalakulna a gép 2.4es változatra 300x300x350 méretben. A motorok és sínek megvannak, a többi még a jövő zenéje.
Készül jelenleg egy formbot 2.4 350es méretben, amolyan just for fun jelleggel, nem tervezem megtartani, túlságosan a szívemhez nőtt a VT ( nah meg a self source varázsa ) így azt építés és finomhangolás után tovább tervezem adni és az ott kipróbált modokkal átépíteni a VT.808at