Egyelőre még csak digitálisan létezik a címben szereplő fura szerzet, de már a Ender-Switchwire konverzióm kapcsán szöget ütött a fejembe, hogy vajon a CoreXZ mechanika megoldható-e Cantilever stílusban, ahol az X gantry csak az egyik oldalán van alátámasztva és így lóg be a nyomtatótálca fölé.
Gépész ismereteim szegényesek voltak ahhoz, hogy megtervezzek egy efféle mozgásrendszert, szóval az elméleti szinten létező projektet jó időre félre is tettem ihlet hiányában.
De nagy szerencsémre, vannak olyan mérnökök akik szeretik túltolni a dolgokat és idén napvilágot látott P-reXZ fantázianévvel egy forgótálcás coreXZ nyomtató amiről Nero3D is beszámolt.
Az itt látott megoldás újra meghozta a kedvem a témához, a rendelkezésre álló CAD modellből átemeltem a coreXZ-hez tartozó részeket és nekiálltam a meglévő alkatrészeimhez való adaptáláshoz
A V0-m átépítése kapcsán maradt egy marék 1515 profilom - ezekből kettőt egymással párhuzamosan, négyszöganyával blind joint szerűen rögzítve kész a 1530-as profil - illetve egy 120x120-as fűtött asztalom
Ezeket felhasználva alkottam meg az alábbi szerzetet, már csak a móka kedvéért is.