Egy újabb CAN board, ezúttal nem a toolheadre hanem a legapróbb nyomtatók A/B motorjainak vezérlésére.
Hanyagol mindenféle fűtési funkcionalitást, helyette akár USB - CAN konverterként használható vagy daisy-chainbe köthető a CAN buszra.
Kompakt mérete miatt elfér egy 1515 profilra csavarozva, hővezető alátéttel való felszerelés után ezt használva hűtőbordaként.
https://github.com/skuep/GBB15
Én az első példány forrasztása és flash-elése kapcsán a lehető legtöbb hibát elkövettem, de talán még mindig menthető a helyzet kálváriámat szeretném megosztani Veletek a továbbiakban.
1. hiba Túl sok ón az USB csatlakozón
Emiatt USB zárlat, szerencsére sok folyasztószer és egy kis darab ónszívó szalag jól átmelegítve eltávolította a felesleget
2. hiba - Bootloader flash-elés nBOOT_SEL bit állítás előtt
A szóbal forgó STM32G0B1 processzort a gyárban úgy állítják be, hogy a bootloader flash-elés után már nem lehet DFU módba tenni.
Sebaj, debuggerrel még utólag is helyrehozható a dolog
3. hiba Csatlakozó forrasztás a debug pinekre
A boot és reset gombok alatt található 4 pin (SWDIO,SWCLK,3V3,GND) a debugger csatlakozásra használható nagy szerencsémre, de mivel 2mm-es pintávolságra vannak méretezve ezért a Dupont csatlakozókat nem tudom egy ilyen tüskesorra csatlakoztatni.
Ezért inkább szakszerűen behajlítottam egy "nagy" 4 pines JST lábait hogy jó pozícióban legyenek és ráforrasztottam.
Itt jött a katasztrófa, a második csatlakoztatásnál sikeresen leszedtem a 4 közül 3 pinhez tartozó forrasz-részt (padot) a PCBről, így elvágva magam a debugger pinektől.