Kerestem a neten sokáig de nem találtam számomra megfelelő nyomtatható energialáncot, párat ki is nyomtattam, de vagy túl nagy körben hajlottak, vagy csak simán bénák voltak a lényeg ,hogy elhatároztam modellezek magamnak egyet.
Mondhatnánk ,hogy a spórolás miatt kezdtem el keresgélni ami félig igaz is ,de leginkább a kiváncsiság hajtott ,mire képesek a nyomtatóim, lehet e kinyomtatni ennyire igénybevett funkcionális alkatrészt is mint a lánc.
Volt olyan ami tetszett pl: PanzerChain 2.4 by Slidr, viszont ennél más alkatrészeket is módosítani ,nyomtatni kell ,túl nagy körívben hajlik. A Switchwire hez egyáltalán nem tudtam használni.
A Voron official lánca egyszerűen nem tetszik, egy láncszem több darabból áll és a designja sem az én világom.
A saját modellnél szempont volt a könnyű nyomtatás a jó mozgás kotyogás nélkül a tartósság és mindenképpen nyitható linkeket szerettem volna.
Az első Voron kitemhez nagyon jó energialáncot kaptam, ezért úgy döntöttem azt fogon lemodellezni. A modell sikerült ,viszont még nyomtathatóvá kellett alakítani, hiszen az ipari technológiával készült.
Mai napig javítgatom a saját verziót ami most már egészen jól működik ,jól kalibrált nyomtatóval nyomtatva. Legutóbb az egyik végdarabot erősítettem meg(összerakásnál eltört a feszítés miatt) és javítottam a lánc tartásán is(hosszabb szakaszon megtartja magát oldal irányba is).
Itt egy link a modellhez , a legújabb javított verzió: Chain_10x11_X.3mf
https://www.printables.com/model/624925-cable-chain-10x11
Az előző verziónál beépített supportot is tettem az új modelt PrusaSlicer tree supportal nyomtattam...
Ha tetszik a lánc próbáljátok ki, szívesen veszek minden észrevételt ,javaslatot.